Welkom in Nunspeet

Gelegen in het noorden van de Veluwe, midden in Nederland en aan de randmeren is Nunspeet de ideale vakantieplek voor wandelaar, fietser en watersport liefhebber. Ook de omliggende dorpen Hulshorst, Elspeet en Vierhouten zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Veluwe Transferium
Naast het station van Nunspeet bevindt zich het Veluwe Transferium, hier vandaan heb je een mooie uitvalbasis om de Veluwe te ontdekken. Vanaf de uitkijktoren van dertig meter hoog heb je een mooi uitzicht en voor de kinderen ligt er een speeltuin naast. Het bezoekerscentrum verteld het verhaal van de Veluwe en je kunt er van alles zien en lezen over de vogels uit het nabijgelegen randmerengebied. Voor de kinderen is er een leuke kabouterroute (ongeveer 700 meter) en een speciale kabouterhut waar ze de geheime wereld van de boskabouters kunnen ontdekken.

Fietsen
Vanuit Nunspeet fietst u via het fietsroutenetwerk alle kanten op. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het netwerk in de regio.

Wandelen
Vanaf het Veluwe Transferium lopen diverse bewegwijzerde routes van Staatsbosbeheer en er lopen rond het dorp diverse ommetjes die het cultuurlandschap van zijn mooiste kant zien. Ommetjes worden door bewoners ontwikkeld in nauwe samenwerking met Landschapsbeheer Gelderland.

Natuurrondleidingen
Wil je een rondleiding door de natuur dan kun je deze boeken bij de VVV Nunspeet.